Werk dat goed combineert met je gezinsleven

Praktijk 12 juni 2024

Werk dat goed combineert met je gezinsleven

Ze volgde ooit een opleiding tot automonteur en werkte ook even in die branche. Daarna werd ze fulltime moeder, maar toen haar jongens wat ouder waren wilde ze weer aan de slag. “Het werd de schoonmaak omdat het goed te combineren is met je gezinsleven ernaast”, vertelt de 41-jarige Gerda van Dalen. “En als je klaar bent met werken, heb je altijd eer van je werk.”

Expert

Gerda werkt sinds 2021 bij Novon, het bedrijf waar ze hiervoor werkte werd destijds overgenomen. Ze werkt 25 uur in de week op verschillende vaste locaties. Dat doet ze met zoveel plezier dat ze werd gevraagd voor de functie van meewerkend voorvrouw: “Een leuke stap, want je komt toch hogerop. Ik moest er wel aan wennen hoor om leiding te geven aan een aantal mensen. Eerst ben je gelijkwaardig en daarna ga je ze vertellen wat ze moeten doen. Maar gelukkig kan ik het goed met ze vinden en gaat het prima.”

Oplossingsgericht denken
Jolanda van Spijker, de leidinggevende Gerda, is goed te spreken over haar collega: “Gerda is een flexibele vrouw die snel schakelt. Ze denkt in oplossingen en schiet niet snel in de stress. Daarom wilde ik ook graag dat zij meewerkend voorvrouw werd. Ik kan niet overal tegelijk zijn. We bespreken veel met elkaar en zitten op één lijn. Ik denk dat ze nog wel kan groeien binnen ons bedrijf.”

Extra complimenten
Of Gerda dat ook wil, weet ze nog niet zeker. “Eerst meters maken in deze functie.” Ze moest even wennen aan het idee dat Jolanda haar opgaf voor deze serie: “Ik houd hier niet zo van. Ik maak liever zelf foto’s.” Jolanda vindt dat juist harde werkers als Gerda af en toe een extra compliment moeten krijgen: “Zij verdient dit!”

LEES MEER